Studenten maken kennis met renovatieproject

20 Nov

Toen ik aan mijn opleiding  Bouwmanagement en Vastgoed op de Avans Hogeschool in Tilburg begon vond ik het moeilijk om me voor te stellen hoe alle werkzaamheden en producten die ik op school tegen kwam uitgevoerd werden op de bouwplaats. Tijdens mijn eerste jaar merkte ik dat andere studenten met hetzelfde probleem worstelden. Ik ben er achter gekomen dat voor wat meer technische opleidingen hier een oplossing voor is bedacht.  Om een beter beeld te vormen voor eerstejaars studenten is de bedrijven oriëntatiedag in het leven geroepen.

Hoe ik dit weet? Huybregts Relou heeft ook aan de bedrijven oriëntatiedag deelgenomen en hebben aan mij gevraagd of ik een presentatie voor 16 eerstejaars bouwkunde studenten van de Avans Hogeschool wilde geven. De vraag was om in mijn presentatie te vertellen over mijn ervaringen in de bouw die ik tijdens mijn stage heb opgedaan. Gedurende de bedrijven oriëntatiedag kregen de studenten de kans om meer te weten te komen over het renovatieproject in Budel- Schoot waar in opdracht van wooncorporatie WoCom Someren nu  bij 32 woningen het dak en de gevel gerenoveerd worden door Huybregts Relou.

Resultaat renovatie Budel-Schoot

Resultaat renovatie Budel-Schoot

De studenten werden ontvangen in een van de gerenoveerde woningen waar  ze tijdens een presentatie van verschillende medewerkers van Huybregts Relou informatie kregen over wat Huybregts Relou als aannemersbedrijf doet in de bouwsector. Maar ook wat het renovatieproject in Budel-Schoot inhield. Tijdens deze presentatie konden de leerlingen vragen stellen aan André Peters (uitvoerder), Mark van Diessen (projectleider), Jurgen van de Ven (hoofd productie), Inge van de Sande (medewerkster P&O) en aan mij (Stagiaire).  Na de presentatie werd er een rondje door de wijk gelopen om een kijkje te nemen bij de woningen die al gerenoveerd waren en bij een aantal woningen waar ze volop bezig waren.

Wat een renovatie altijd uitdagend maakt is dat je te maken hebt met bewoners. Er zijn verschillende oplossingen om ervoor te zorgen dat de bewoners zo min mogelijk overlast hebben van de werkzaamheden om hun heen. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van tijdelijk onderdak in een andere woning. Maar tijdens deze renovatie is ervoor gekozen om de renovatie uit te voeren terwijl de bewoners in hun woning blijven wonen. Dan moet er natuurlijk … Lees verder op onze nieuwe blogsite

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: